Corona

 

 

 

 

Maatregelen
Het kabinet heeft aangekondigd dat het vanaf 3 maart voor de buitensporten weer mogelijk is om in groepsverband tot en met de leeftijd van 26 jaar te sporten. Dit betekent voor G.C.H.C. dat alle teams weer op het veld kunnen trainen zonder daarbij anderhalve meter afstand te houden mits deze spelers een leeftijd hebben tot en met 26 jaar. Naast deze versoepeling blijft de avondklok wel van kracht.


Het protocol, te vinden in de bijlage, is aangepast op de geldende maatregelen vanaf 3 maart. Tot 3 maart gelden dus nog de huidige maatregelen (zie protocol in de mail gedateerd van 14-02-2021). Dit betekent dat aanstaande dinsdag 2 maart (morgen) er nog rekening moet worden gehouden met de maatregelen die op dat moment gelden. Er wordt morgen dus nog getraind met twee personen per kwart veld op anderhalve meter afstand. Vanaf donderdag zullen dan de nieuwe maatregelen gelden waarbij er geen anderhalve meter afstand meer gehouden hoeft te worden voor spelers met een leeftijd tot en met 26 jaar. Dit protocol is te vinden in de bijlage van deze mail.

Trainingsschema
Omdat we pas vanaf woensdag 3 maart mogen trainen volgens de nieuwe maatregelen zullen alle teams die op dinsdag trainen nog moeten trainen volgens het huidige systeem. Deze teams trainen dus één uur met twee personen per kwart op anderhalve meter afstand. Voor de teams die op donderdag trainen geldt dit niet meer. Zij mogen volgens de nieuwe maatregelen met het hele team trainen en hoeven hierbij geen anderhalve meter afstand te houden. Vanaf volgende week dinsdag kan iedereen weer 'normaal' trainen. Wel zijn de tijden aangepast omdat de avondklok nog steeds van kracht is. Normaal vinden de trainingen plaats van 17.00 tot 23.00 uur dat zal nu van 14.00 tot 20.00 uur. zijn. Hierbij vragen wij om jullie aanpassingsvermogen omdat sommige teams dus om 14.00 uur al zullen beginnen met trainen. Wanneer de avondklok van kracht blijft, hebben we hier rekening mee gehouden op de langere termijn. Teams zullen dan elke week doordraaien. Je start dan dus elke week op een andere tijd met trainen. Wanneer er meer duidelijkheid is omtrent de avondklok, zullen deze schema's via de mail gecommuniceerd worden. Let op: Houd het trainingsschema dus elke week goed in de gaten! Wanneer de avondklok vervalt en de maatregelen niet worden aangescherpt, zullen we weer overgaan op het 'normale' trainingsschema. Deze zal dan via de mail gecommuniceerd worden.


Hierbij nog in het kort een paar belangrijke punten van uit het protocol:
- Sporten mag vanaf woensdag 3 maart in teamverband zonder de anderhalve meter afstand aan te houden.

- Zodra het veld verlaten wordt en voordat het veld betreden wordt, dient er anderhalve meter afstand te worden gehouden.
- Bij de dug-out dient er anderhalve meter afstand te worden gehouden.

Trainingsleden
Voor de trainingsleden geldt het volgende; deze week zal er nog getraind worden met inachtneming van de maatregelen van de afgelopen weken. Hier is eerder al een e-mail over verstuurd.

Voor volgende week en de weken daarop geldt dat er in groepen van 15 personen per half veld getraind zal worden. De indeling en hoe er getraind zal worden zal deze week via de mail gecommuniceerd worden.

 

Link naar trainingsprotocol

Link naar trainingsschema