Corona-update 25-03-2020

25-3 Beste leden, 

Afgelopen dagen zijn er door het kabinet aangescherpte maatregelen afgekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hierbij geven we jullie een update over de gevolgen die deze nieuwe maatregelen hebben voor G.C.H.C. 

Nieuwe maatregelen 
De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn als volgt: 

▪ Blijf zoveel mogelijk thuis. 
▪ Alle bijeenkomsten en evenementen worden verboden tot 1 juni. 
▪ Groepen van 3 of meer die geen afstand houden kunnen beboet worden. 

Hockey 
Voorlopig zijn alle sportverenigingen door de overheid gesloten tot en met 6 april 2020. Dit betekent dat er tot die tijd geen trainingen en wedstrijden zullen plaatsvinden. Volgende week dinsdag zal het kabinet besluiten of de maatregelen – zoals sluiting van sportverenigingen – verlengd zullen worden. Het is momenteel dus nog onduidelijk wanneer de competitie hervat zal worden. Zodra de overheid en de KNHB hier uitsluitsel over hebben zullen we jullie uiteraard direct inlichten. 

Voorlopig zijn alle sportaccommodaties van het Sportcentrum gesloten tot en met 10 april 2020. Op het ongeoorloofd betreden van de hockeyvelden of het terrein van het Sportcentrum staat een boete die kan oplopen tot €225,-. 

Activiteiten en evenementen 
Vanuit de overheid zijn alle bijeenkomsten en evenementen verboden tot 1 juni 2020, óók bijeenkomsten van minder dan 100 mensen. Helaas zijn wij hierdoor genoodzaakt om alle activiteiten en evenementen van G.C.H.C. af te gelasten tot 1 juni 2020. Dit geldt dus óók voor alle LiBo’s, borrels, commissieavonden en blind date diners. Wij trachten zoveel mogelijk activiteiten en evenementen op een later moment in te halen of een andere invulling te geven. Zodra hier meer over bekend is zullen we jullie zo spoedig mogelijk informeren. 

Lustrum der G.C.H.C. 
Door het verbod op evenementen tot 1 juni 2020 kan het Lustrum helaas niet doorgaan op de oorspronkelijke data – 29 mei tot 1 juni. Daarom wordt het Lustrum verplaatst naar een ander moment, waarschijnlijk in het volgende seizoen. De Lustrumcommissie werkt momenteel heel hard aan een oplossing om het Lustrum alsnog te laten slagen. De Lustrumcommissie zal jullie zo spoedig mogelijk informeren over de nieuwe data van het 18e Lustrum. Ook zullen jullie dan horen wat de consequenties en mogelijkheden zullen zijn voor de huidige kaart- en spaarpakkethouders. Mochten er verder nog vragen zijn omtrent het Lustrum, stuur dan een mail naar [email protected] 

Oproep 
Indien het coronavirus bij jou is vastgesteld, verzoeken we jou om in het belang van de veiligheid van de vereniging en haar leden dit te melden door te mailen naar [email protected] Op deze manier kunnen wij de situatie beter inschatten en zijn wij beter in staat om de juiste beslissingen te maken. Ook kunnen wij dit indien noodzakelijk communiceren met de GGD en kunnen wij mensen inlichten die hierdoor ook risico lopen op besmetting. Uiteraard zullen wij zeer vertrouwelijk met deze informatie omgaan. 

Meer informatie 
Jullie gezondheid en veiligheid staan bij ons voorop. Daarom houden wij de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten en hanteren wij de maatregelen die getroffen zijn door het kabinet, de KNHB, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Om jullie goed op de hoogte te houden zullen wij de nieuwspagina op onze website (www.gchc.nl) up to date houden. Hier kun je dus terecht voor meer informatie en/of updates omtrent het coronavirus en de gevolgen hiervan voor G.C.H.C. Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er desondanks toch nog vragen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen door te mailen naar [email protected] 

We vinden het spijtig dat we dit jaar veel evenementen met elkaar moeten missen, maar we hopen jullie gauw weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen op G.C.H.C. Daarom vragen we jullie om goed voor elkaar en voor jezelf te zorgen en de richtlijnen en adviezen van het RIVM ter harte te nemen. We doen het samen! 

Met vriendelijke groet, 

Namens Bestuur Goodijk 

Mirte Goodijk 
Voorzitter der G.C.H.C. ’19-’20
 
25-3-2020 Bestuurlijke mededelingen