Corona-update 13-03-2020

13-3
Beste leden,

Vandaag heeft de Nederlandse overheid (op advies van het RIVM) besloten dat er in heel Nederland strengere maatregelen vereist zijn om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom zijn wij als G.C.H.C. ook genoodzaakt om strenge maatregelen te treffen. Wij hanteren hiermee de richtlijnen van het RIVM en de KNHB. In deze mail volgen de maatregelen vanuit het RIVM en de KNHB en de gevolgen hiervan voor G.C.H.C.

Nieuwe maatregelen omtrent corona
Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, verzoeken wij jullie om het advies van het RIVM en de maatregelen vanuit het kabinet goed na te leven. De belangrijkste maatregelen zijn als volgt:
  • Was je handen regelmatig met zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis bij klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en wacht tot de klachten 24 uur achtereenvolgens weg zijn. 
  • Vermijd sociale contacten en grote bijeenkomsten. 
  • Neem pas telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD als de klachten verergeren. Vanaf dat moment word je sterk aangeraden om 14 dagen thuis te blijven.
  • Neem direct telefonisch contact op met je huisarts of de GGD als je in contact bent geweest met een corona patiënt. Blijf tot nader bericht van de huisarts in ieder geval thuis.
  • Bijeenkomsten en/of evenementen met meer dan 100 personen zijn verboden tot tenminste 31 maart. Dit geldt ook voor sportclubs. 
Gevolgen voor G.C.H.C.
Deze maatregelen hebben voor ons als gevolg dat alle sociale activiteiten van G.C.H.C. afgelast zijn tot nader order. Dit betekent dus ook dat de HeropeningsLiBo van zondag 15 maart 2020 helaas niet door zal gaan. Daarnaast heeft de KNHB alle wedstrijden van de hockeycompetitie afgelast tot tenminste 1 april op advies van het RIVM en de Nederlandse overheid. Deze maatregel betreft alle teams ongeacht niveau. De KNHB streeft ernaar om alle afgelaste wedstrijden op een later moment in te halen en is momenteel aan het onderzoeken of dit haalbaar is. Zodra hier meer informatie over is zullen we jullie daar zo snel mogelijk van op de hoogte stellen. Daarnaast zullen alle hockeytrainingen afgelast zijn tot nader order op advies van de KNHB. Helaas zijn wij genoodzaakt om het clubhuis voorlopig te sluiten. 

Wij blijven de komende tijd de richtlijnen en maatregelen opvolgen van het RIVM en het kabinet. Zodra er meer bekend is over G.C.H.C. gerelateerde (hockey-)activiteiten zullen we jullie daar zo snel mogelijk over informeren. Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en hopen op jullie begrip. Mochten er alsnog vragen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen door te reageren op deze mail.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Goodijk
 
13-3-2020 Bestuurlijke mededelingen