Commissies algemeen

Commissies algemeen

G.C.H.C. kent ruim 200 actieve leden, waarvan er ongeveer 150 mensen lid zijn van een van de 23 commissies. Dankzij deze commissies kan G.C.H.C. de leukste en grootste studentenhockeyvereniging blijven. Door het deelnemen aan een van de commissies leer je snel de hele vereniging kennen.
De commissies vergaderen gewoonlijk op maandag avond, waarna er een borrel is in de Negende Cirkel. Daarnaast wordt er eens in de zoveel tijd een commissie avond op G.C.H.C. georganiseerd en is er tweemaal per jaar een actieve leden dag.
Lijkt het je leuk om een commissie bij G.C.H.C. te gaan doen of wil je meer informatie over een bepaalde commissie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Overzicht commisies

Organogram

Klik hier om het Organogram van G.C.H.C. te bekijken! (pdf)

Almanak

Ieder jaar komt er een G.C.H.C. almanak uit. In dit boekwerk staan alle leden van G.C.H.C, de teams, nuttige informatie over de vereniging en daarnaast aanvullende leuke teksten en interviews. Het is de gouden gids van G.C.H.C. Het boek waarin je opzoek gaat naar je nieuwe flirt, de chick die je teamgenoot geregeld heeft en natuurlijk om alle mooi activiteiten van afgelopen jaar nog een beetje te herbeleven! De uitreiking van dit mooie boek vindt elk jaar plaats tijdens de Almanak LiBo in november.

Creacie

De Creacie is een ondersteunende commissie die alles omtrent media en design creëert. Denk hierbij aan het maken van posters en ander promotiemateriaal voor commissies en andere G.C.H.C. activiteiten. Bovendien heeft deze commissie de vormgeving van de website op zich genomen. De Creacie bestaat uit creatieve mensen die enige affiniteit hebben met het ontwerpen van logo’s/posters en mensen die verstand hebben van programmeren. De Creacie is een doorlopende commissie, vergelijkbaar met de Juridische Instantie der G.C.H.C.

Cricketcie

Vaak vragen mensen zich af waar de C van G.C.H.C. voor staat... voor cricket natuurlijk! Helaas wordt de sport Cricket tegenwoordig niet meer op G.C.H.C. beoefend. Om de eeuwenoude geschiedenis toch in ere te houden wordt er elk jaar één dag Cricket gespeeld. Deze dag wordt georganiseerd door de Cricketcie, een commissie bestaande uit 2 decadente lullen. Na een paar wedstrijdjes Cricket wordt de dag afgesloten met de nodige pretcilinders en een overheerlijke barbecue. Weet jij alle ins en outs van Cricket? Of heb jij deze sport altijd al eens willen beoefenen, solliciteer dan voor de Cricketcie!

Eerstejaarsleden commissie

Elk jaar komen er bij G.C.H.C. weer een hoop nieuwe leden. Om de nieuwe leden kennis te laten maken met G.C.H.C.,vindt er elk jaar in september een eerstejaarsledentoernooi plaats.Tijdens dit hockeytoernooi worden er eerst onderling wedstrijdjes gespeeld. Vervolgens wordt er gezellig samen gegeten in het clubhuis en er mogen uiteraard biertjes gedronken worden.Wil jij de nieuwe leden leren hoe je ‘balletje balletje’ speelt, wat de Mex regels op G.C.H.C. zijn, ze tap adten laten trekken of ze kennis laten maken met barklunen? Dan is deze commissie wat voor jou!

Fixcie

Na maanden van sollicitaties zijn er vorig jaar vijf jonge, fitte en bovenal knappe halfgoden aangesteld om de functies van deze commissie te vervullen. Met een belachelijke drang om te schroeven, bierkoelingen te verlichten en kabels weg te werken kan je stellen dat deze "Fantastic five" geknipt zijn voor de job. Je herkent deze boys aan hun borsthaar, baarden, gespierde lichamen en natuurlijk hun groen/oranje hand tailored overalls. Fixcie; Schroef 'em er maar af! Denk jij geschikt te zijn om aankomend seizoen hun taken over te nemen? Solliciteer dan snel!

HORECA

De HORECA: de grootste commissie van G.C.H.C.! Een commissie die elke zondag tot in de late of vroege uurtjes de bar runnen en iedereen van heerlijke goudgele biertjes voorziet. Het is dé manier om G.C.H.C. en al z’n leden te leren kennen! De HORECA is ieder jaar op zoek naar enthousiaste G.C.H.C.’ers die het leuk vinden om achter de bar te staan om biertjes te tappen en gezellig te socializen met de leden. Houd de website en Facebook in de gaten om te zien wanneer de interesseborrels zijn.

Juridische Instantie der G.C.H.C.

De JIG adviseert G.C.H.C. bij rechtelijke zaken of geeft juridisch advies. Daarnaast kunnen G.C.H.C. leden in hoger beroep gaan bij de JIG tegen een besluit van het Bestuur. Heb jij affiniteit met rechten? Altijd al eens je studie in de praktijk willen brengen? Solliciteer dan nu voor de JIG.

kascie

De kascie heeft als taak om de financiële gezondheid van G.C.H.C. te controleren en indien nodig advies te geven aan de penningmeesters van het bestuur. De kascie controleert de boekhouding en zal samen met de penningmeester intern het halfjaarlijkse en het jaarlijkse financiële jaarverslag doornemen. Daarnaast houden ze de penningmeesters van de commissies met een eigen begroting in de gaten zoals de Martini commissie, Galacommissie, Almanakcommissie, Lustrum commissie en de Mixdag commissie.

Materiaalcie

Hockey doe je met een stockie. Uiteraard, maar er zijn ook vele andere benodigdheden. Ballen, hesjes, pionnen, keepersspullen, noem het maar op! Dit verzorgt de Materiaalcie. Mochten er problemen zijn met bovenstaande materialen, schroom niet om Fred van der Vliet of onze Voorzitter te contacten!

Martini

Het Martini toernooi is het grootste studentenhockeytoernooi van Nederland en vindt al plaats sinds het seizoen 1969-1970. Het heeft behoorlijk wat naamsbekendheid gekregen bij veel studenten in heel Nederland. Het Martini Toernooi vindt jaarlijks plaats in het eerste weekend van juli. In het weekend organiseren we verschillende activiteiten, zullen er meerdere bands komen optreden en zal er natuurlijk ook gehockeyd worden. Dit wil je zeker niet missen! Meld je dus snel aan op www.martinigchc.nl!

Martini-Sub

De Martini commissie wordt ondersteund door de Martini-sub commissie. In de laatste drie maanden denken zij mee over invulling van het toernooi, helpen bij de aankleding en ook op het toernooi zelf zijn zij actief aan de slag om te zorgen dat alles goed verloopt.

Mixdag

De Mixdag is een voetbaltoernooi voor voetballende verstandelijk gehandicapten, die elk jaar weer veel zin in hebben om een dagje bij G.C.H.C. te mogen voetballen. Het is een dag om verstandelijk gehandicapten eens even flink in het zonnetje te zetten. Als Mixdag organiseer je deze dag vol met voetbal en nevenactiviteiten, zoals karaoke zingen en springkussen springen. Ook vindt er elk jaar een prijzenloterij plaats voor de voetballers. Op deze dag krijg je hulp van vele actieve G.C.H.C.'ers die de voetbalteams versterken. Elk jaar is het een dag vol bedrijvigheid en gezelligheid, dus mis het niet!

Promo

Elk jaar wil G.C.H.C. weer zoveel mogelijk nieuwe leden werven voor het nieuwe seizoen. Hier hebben we onder andere de Promo voor. Ook zorgt de Promo ervoor dat leden trainingsbroeken, shirts, sokken, petten en dassen van de G.C.H.C. kledinglijn kunnen aanschaffen. Daarnaast hebben zij de taak om foto’s te maken tijdens G.C.H.C. evenementen en organiseren zij de LiBo's, het Festijn en de jaarlijkse Broertjes-zusjesdag. Maar het grote doel waar de PROMO naar toe werkt is de Keiweek! Afgelopen jaar hebben we hier veel nieuwe inschrijvingen mee binnen weten te halen en ook dit jaar zal de Promo er iets moois van maken. Van barbecues en wedstrijden op G.C.H.C. tot meelopen in de KEI-Parade en de mooie avonden in de Negende Cirkel: elk G.C.H.C.-lid is hier welkom. Dus schroom niet om ook in de Keiweek je G.C.H.C.-hart in te zetten!!

Redactie

De Redactie zorgt er voor dat iedere G.C.H.C.-er elke week de Knuppelbode kan lezen, het officiële orgaan van G.C.H.C. Via de KB is iedereen volledig op de hoogte van het wedstrijdschema, de laatste roddels, activiteiten en andere nieuwtjes. Wil je met je team een mooi stukje over je wedstrijd of andere mooie gebeurtenissen in de KB zien, mail dan naar [email protected]!.

Spoco

De Spoco houdt zich bezig met het vinden van sponsoren voor G.C.H.C. Deze belangrijke steunpilaren zijn namelijk hard nodig voor het voortbestaan van onze club! Niet alleen financiële sponsoren zijn belangrijk, G.C.H.C. heeft ook veel aan materiële steun. Daarnaast houden ze contact met bestaande sponsoren. Denk jij een overredende kracht te bezitten?Ben jij creatief in het werven van sponsoren? Of heb je gewoon interesse in de Spoco? Solliciteer nu!

Technische Commissie

De Technische Commissie houdt zich bezig met het technische beleid rondom het tophockey en de selecties van G.C.H.C. Dit betreft de voorbereidingen van de selecties, het werven van nieuwe selectiespelers, het zoeken naar trainers/coaches en het verzorgen van trainerscursussen. Daarnaast is de TC er om de vice-voorzitter te steunen in haar taken.

VakanCie

De VakanCie is een gloednieuwe commissie en organiseert de externe reis van G.C.H.C. Zij zijn er dit jaar verantwoordelijk voor om een groep van ongeveer 60 G.C.H.C.-ers 4 dagen lang mee op reis te nemen naar een externe locatie.

Zaalcie

Het hockeyen gaat in de wintermaanden door in de zaal. Deze competitie wordt helemaal verzorgd door de Zaalcie. Een grote verantwoordelijkheid, maar ook zeker erg gezellig. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een Uniehockeytoernooi, met daaraan sluitend de ZaalLiBo!