Arbitrage

De KNHB verplicht haar leden om in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart. Daarnaast zal je op G.C.H.C. af en toe wedstrijd moeten fluiten. Soms komt het voor dat je door omstandigheden echt niet kan fluiten. Indien dat het geval is ben je zelf verplicht een vervanger te regelen. Dit kan door de een van de leden te benaderen in de onderstaande fluitlijst. Zij zullen, indien zij de fluitbeurt over kunnen nemen, €20,- vragen voor het fluiten. Als je niet komt opdagen en je geen vervanging hebt geregeld, zal je een boete van €35,- ontvangen en de volgende wedstrijddag weer worden ingedeeld.

Scheidsrechterscursus

Om ervoor te zorgen dat alle leden een scheidsrechterskaart in bezit hebben, biedt G.C.H.C. een scheidsrechterscursus aan. Leden die niet in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart ontvangen van de wedstrijdsecretaris bericht over de cursus. De algemene hockeyregels zijn hier te vinden:

Klik hier voor het veldhockey reglement(pdf)

Gezien het belang hiervan zijn de volgende boetes bepaald:

 

Bedrag

Niet afleggen van het scheidsrechtersexamen (C)

€ 35,- per keer

Tweede keer niet afleggen van het scheidsrechtersexamen (C)

€ 50,- per keer


 

Ad (C): Naast de boete is men verplicht het examen over te doen.

CS+

Ben jij geintreseerd om te fluiten op hoger niveau? Meld je dan aan voor de CS+ opleiding. De CS+ opleiding is een praktijkopleiding waarin je persoonlijke begeleiding krijgt van een bevoegde leercoach. Dit gaat door middel van een drietal workshops om de theorie beter onder de knie te krijgen. Deelname is volledig gratis en je krijgt van de KNHB een fluitpakket, bestaande uit een fluitje, een set kaarten, een notitieblok en een shirt. De opleiding is bestemd voor iedereen die de motivatie heeft om vaker, en hogere wedstrijden (H2/D2), te fluiten. Tijdens de opleiding wordt er aan de volgende punten voornamelijk aandacht besteed:
1. Voorbereiding op de wedstrijden
2. Toepassen van spelregels
3. Begeleiden van wedstrijden
4. Omgaan met spelers en coaches
5. Samenwerking met collega
6. Afhandelen formaliteiten
De opleiding heeft een duur van ongeveer een (half) seizoen. Heb je interesse in de CS+ opleiding of heb je vragen betreffende de opleiding?

Fluitlijst


Fred van der Vliet: [email protected] (alleen D2 en H2 t/m 7)
Willem van Vendeloo: [email protected]
Maurits Glazener: [email protected]
Hannah van der Wal: [email protected]
Marlene Vijver: [email protected]
Anne Ruth Alberts: [email protected]
Femke de Bruijn: [email protected]
Veerle Lely: [email protected]
Joost van Raaij: [email protected]
Iain Webber: [email protected]
Julia van Brunschot: [email protected] (alleen damesteams)
Daan de Groot: [email protected]
Bas Kocken: [email protected]

Gebruiksaanwijzing:

Je stuurt een mail naar een van de bovenstaande fluiters. Als zij de fluitbeurt overnemen (voor een vergoeding van €20,-) zullen zij dit mailen naar jou met een cc naar [email protected]. Pas bij een reactie is het definitief geregeld. Als de personen van de fluitlijst niet kunnen of niet reageren, dan zal je alsnog via een andere weg vervanging moeten regelen.
Alle vervangingen van fluitbeurten moeten gemaild worden naar [email protected]. Indien een scheidsrechter niet komt opdagen, zal de boete bij de ingedeelde persoon worden afgeschreven en zal deze persoon de week erna nogmaals worden ingedeeld.